Happy Thanksgiving:)

Ja då va det Thanksgiving här i amerikat. Det har jag ju aldrig firat, så det kan ju vara spännande att börja lite lätt nu då:) Kalkon o annat gött i matväg, o säkert mer än så;)

Vi bestämde oss för att åka till hatten o kolla läget, o samtidigt fixa lite ärenden som har legat o väntat länge. Byta telefoner o byta klädesplagg mm. Vi klädde upp oss lite, dagen till ära.








Jag ville göra en liten "happy thanksgiving" video till er som läser. Vi gjorde många tagningar, och denna är den som blev bäst;)



Han e en knasboll;) (o va rätt trött på mig, som ville filma helatiden tills det blev bra nog;))

Inne i stan var det väääldigt lite bilar. Vilket inte e så vanligt.. Vi skulle till forever 21 för o byta en tröja, o upptäckkte att de hade stängt av hela 7th ave nerifrån o upp:) Vi tog bilder för o visa hur man kan se hela vägen ner mot down town, o upp helavägen till centralpark, men det kommer tyvärr inte fram på bilderna.. men kul va det att stå mitt i gatan utan att oroa sig över att bli överkörd;)







Det var massor av folk överallt, men så mysig o glad stämning:)
Vi gled omkring i affärerna o drog oss upp mot apple store för o byta lite telefoner. De har ju börjat rätt ordentligt med julpyntning nu. Så fint!

Här är två favoriter jag fotade:





Ett paket-hus och ett hus med bälten o kristalliga istappar:)

Inne på apple store va det inte nådigt med folk.. måste vara väldigt jobbigt att jobba där. Ljudvolumen gör en trött efter typ 5 min.. vi var där i typ en timma o jag höll på o smälla av;) Va rätt nöjd när vi var klara. Det va också rätt spännande o sitta vid ett bord o vänta på hjälp, när en familj med 4 ungar sitter där med varsin ny macbook pro i knäet.. mamma o pappa varsin oxå.. här sitter vi o överväger 1 stackars dator o här köps det 6 st på samma gång;) livet e orättvist;P

Efter några timmar på hatten så blev yusuf uppringd av en vän, som bjöd in oss på Thanksgiving middag:) najs!
Blev att shoppa lite blommor o bege sig dit. Familjen är turkisk så det blev middag med turkisk touch:) Jag tror nog aldrig jag sett så mycket mat, för de antalet personer som var där;) Mätt blev jag o gott va det! Mycket trevlig familj, o jag kännde mig jättehemma o nöjd:)
Var dock lite oplanerat så jag fick sitta uppe till 4 på natta med min skoluppgift.. men de va det värt:)





Idag hade vi bara en sak in mind, o det va buffe på wholefoods:)
Så jäkla grymmegott.. o dessertbuffen e helt galen <3

Efter att vi svullat där så blev det lite shopping. Century 21 ligger nära, så vi drog dit. Glömde ju säga att det är Black Friday idag! (de har sjuka discounts överallt) Jag hade ju inga direkta planer på att köpa nått, men jag hittade en söt klänning, så den fick det bli:)

Bara 20 dollar (ord pris 40)





Är lite förälskad i klänningen <3

Sen undrar ni kanske varför jag står med dessa fina öronmuffar på mig inomhus?
De är en gåva från min man;) Han e så söter! sjukmysiga att ha på sig. Tack yusuf!:)



Jaa detta va nog det hela för nu.. mer kommer väl snart igen:)



Vi avslutar med en bild på mitt fina hjärta!



*ciao*





Turtle Bay o Breaking Dawn!

Ja i fredags var det dax för att umgås lite med Mayra o comp:)

Hade dock missat att se medelandet, så jag blev lite seeen.. Men bättre sent än aldrig;)
En kompis till Mayra hade tydligen bokat en happy hour, på ett ställe som heter Turtle Bay, o frågade om jag ville komma dit o joina. Klart jag ville det! Man får ta vara på tillfällena att träffa folk när de väl vill, jag har ju inte nån JÄTTE stor vänskapskrets ännu;)

Jag va ju som sagt sen, o givetvis va bussen sen.. brukar gå var 5e minut.. nu fick jag vänta 30;) OK kanske inte så farligt, men då vet man att det är kö i tunneln med.. väl framme på hatten skulle jag från ena sidan till andra. Jag skulle till 52 th street o 2 ave. Jag hade ju aldrig varit där innan, men jag var smart nog o googlade innan jag åkte, så jag hade en bra bild av utsidan i minnet:)

Tro det el ej, men jag hittade dit:)
Där sa jag kompisens namn i dörren, o fick ett fint armband som skulle ge mig billig dricka i baren:)

Massor av folk o trevlig stämning:)
bilder:













Detta är bara några av de som var där, men alla va super trevliga:)





Sen har vi den lilla tjuven till servitris..

Hon var överallt med denna brickan. Det är jello -shots, o givetvis ville jag testa:) Jag tog en till mig o en till Mayra, o de skulle bli 2 för 7 dollar (2 jello o två rör med nått annat i). Sen så dök hon på Danny o fick honom att dricka en shot från hennes "barm".. ja det va skojjigt o alla tyckte det va roligt:) Men vem 17 fick paya? jo jag! inte för att jag inte kunde göra det, utan för att det va så surt att hon bara tog förgivet.. tjuv;) Men nu till finalen.. fick veta att när jag gått, så hade hon tagit pengar från Danny med.. han hade inte sett att jag betalat för honom o hon krävde honom på pengar med.. Knaaas! MAn får passa sig o va lite mer hårda än va vi va;)

Men gott o spännade va det att testa nått så amerikansk som jello-shots;)

Efter det så upptäcket jag att jag tappat en 20 dollar från min ficka.. surt;)
Vi lämnade baren runt 12, o jag bestämde mig för att ta mig till Yusuf som nu hade börjat jobba på Marquee. Va som sagt på 52th street o 2 ave, o marquee ligger på 26th street o 10th ave. Men jag tänkte att en promenad kunde ju inte skada, så jag gick helavägen till dit:) Kändes ganska bra i benen efter det;) Jag sa nått i stil med att jag va tröttis i benen o kall när jag träffade yussan utanför. Han sa inget då utan vi gick in o partajjade lite..
Det va först när vi gick ut o va påväg hem som han frågade varför!? JAg berättade om min promenad.. jag hade en pojkvänn då som stirrade på mig o undrade om jag va knäpp;) HAr du GÅTT? haha..





Vi drog runt 2 för o käka lite:) MAT!


Nästa stora event va i söndags. Då var det dax för lite Breaking Dawn.. Äntligen!!:)
Som jag (vi alla) har väntat på denna film:) Den var helt klart mycket bra! Men klart inte bättre än böckerna.. Yussan följde med utan protest (han gillar inte fantasyfilmer el böcker), o tyckte tillomed att den var bra! hör o häpna:) Vi har sagt att vi ska kolla på alla filmerna från början, och har även fått veta att det är team edward som gäller;) Jag har sagt det förr o jag säger det igen, MIN MAN <3

Vi ville ju ha dricka o poppisar till bion.. yusuf fixade medans jag gick o letade upp bra platser i salongen (inget nummer system, bara först sitter bäst). Va han sen kommer med gjorde mig nästan lite paff.. ni vet ju hur en large meny ser ut i sverige.. detta va groteskt;) colan va som en stor tvåliters flaska, o poppisarna var som två medium behållare (el mer). Man kunde inte hålla colan med en hand utan två var ett måste..hjälp! Yususf såg lite förvirrad ut själv o sa nått om att han inte trodde det skulle va sååå stort;) Hungriga va vi inte efter iaf!

USA är defenetivt landet STORT;)

*ciao*




Blue Smoke med <3

Jag har vart lite frånvarande i nåra dar igen.. men jag kan ju berätta va jag gjort under veckan nu istället;)

I söndags hade jag bara en sak på hjärnan, o det va KÖTT! jag har velat äta go köttbit i flera veckor nu!
Jag fick äntligen Yussan att följa med på en lite romantisk söndags middag på restaurang:)

Vi visste inte vart vi skulle käka, men vi tänkte att så svårt kan de ju inte va o hitta ett steakhouse. Men såklart va vi hungriga innan vi gick ut.. vilket ledde till att vi gick runt som osaliga andar o kunde inte bestämma oss.. Jag hade dock krav på att skulle vara en "riktig" restaurang;) Inte köa för o beställa en meny med combo el bombo, utan där man får sitta ner o bli omhändertagen!

Vi vandrade omkring länge.. o jag höll på att ge upp.. men då äntligen uppenbarade sig "blue smoke"!
Vi visste ju inte om ställ
et var bra el inte, men vi testa iaf:)



Vi bestämde (eftresom kött e dyrt o lite lyxigt) att detta skulle bli firandet av vår ettårsdag, som vi egentligen hade i september. Men då va vi ju tyvärr inte på samma ställe.. så nu blev det fira av:)



Tysköl o amerikanscider till dricka.



En gudomlig ceasar sallad till förrätt.



FANTASTISKT kött till varmrätt.
oxfile för båda, men jag fick potatiskaka o fet (god) sås, o yussan fick friterad potatis med nån spinatgegga, som var supergo.

Namnnamnamanamnan.. vi va sååå mätta efter detta.. o såå nöjda:)

Men efterrätt ska det ju va med..



Nån bananpaj med valnötter o grädde.. den va supergod den med!
Sen toppade vi med en milkshake;)

Har nog aldrig vart så mätt:D





Kan varmt rekomendera detta stället om man ska till nevvan:)

Resten av veckan har ju vart både händelselös o händelserik på samma gång. Vi har vart runt med en kille som heter Hakan o hjälpt honom passa bilen i stan (man kan inte parkera vid byggnader utan att ha nån i.. då kör de bort den;)). Vi har även vart på Ikea o skaffat oss lite grejor till hemmet, exempelvis köpte vi en visp! Jag har trånat efter det i köket..

Sen så har ju lite andra viktiga saker hänt, men mest för Yussan då:)
Vi har farit runt o fixat papper o grejjat med transfers mm. Men nu äntligen har han fått allt registrerat, o är nu mer studerande vid De Vry University! Grattis:) Inte så enkelt som man kan tro, men klart värt det:)

Sen så kan jag ju berätta, att jag med största sannolikhet, kommer bli ägare till en fin liten macbook pro inom kort:) Ska bara vänta in lite studentrabatter mm.. weiii:)

Imorgon väntar ev ett besök till biografen, för som alla säkert vet, så har ju breaking dawn kommit ut på bio!! weii.. inte missa det:)

Detta va nog "allt" för stunden!

*Ciao*


Skorna från riket där nere..

Ja detta kommer bli ett mycket givande o intressant inlägg, jag lovar!

Madeleine har ett par sjukt snygga skor, som hon köpte på nätet. Hon inhandlar dem, men har inte så många tillfällen att använda dem på.. Tills igår, då yussan skulle jobba på en ny nattklubb som heter Hudson Terrace! Perfekt tänkte jag, äntligen ett tillfälle att använda mina sjukt snygga skor! Allt var frid o fröjd, inget klämde, inget gjorde ont mm. Det enda var att jag inte kunde gå så fort;)

Vi kommer till klubben, där massor av folk väntar på mannen.. jag blir utplacerad med 3st tyska tjejjer, som för övrigt va jätte trevliga:) Vi står, o står, o står.. börjar klämma liiite..

30 min senare när vi väl är inne, håller jag på att dö av smärta! Jag va tvungen att ställa mig i en hörna o gömma mig för att kunna ta av skorna.. heaven on earth säger jag bara;)

Jag kunde efter det inte ta på mig skorna mer.. barfota resten av kvällen;)





SKorna är nu mer till salu om nån är intresserad:P
Bud kan läggas i komentarerna;)

På vägen hem fick Yusuf bära mig! Min man säger jag bara <3
Vi fick dock pausa på ett gammeldags DINER, på vägen till bussen.
Jag va helt överlycklig! äntligen ett Diner:)

Alla som känner mig, vet hur jag är hungrig efter att ha druckit lite alkoholhaltigt..
Jag ville typ ha ALLT de hade där i.. men jag fick hejda mig o beställde ägg o bacon (med potatis o rostatbröd) och en meatloaf sandwich.. Mumms! Sen så beställde ju yussan in lika mycket mat oxå.. vi hade ganska möö o käka;) Vi klarade nästan allt, men fick för första gången be om en doggybag!



Så nu sitter jag här, nyvaken o tänker äta mina rester av  min meatloaf sandwich!
Med lite grawy att doppa det i:)



Hade ju dock inte vart fel med cola, grillchips o tacodip..

Nu lite smala sussie, medans mannen spelar spel o kollar forboll:)

*ciao*

Julklappar!

Ja nu e det dax!
Jag e väl lite tidigt ute kanske, men det ska vägas, packas o skickas till sweden, så jag behöver lite extra tid på mig:)

Jag ville få en stund för mig själv, så jag lämnade mannen o de två andra fotbollsgalna grabbarna hemma!
Tydligen kval till fotbolls EM?

Jag tog mig till Century 21, vid Columbus Circle för lite shopping till den närmaste familjen. Jag sa att jag inte skulle köpa nått.. men hur kan jag låtabli;) Älskar ju julen!



Denna Century 21 butiken är ganska nyöppnad, o jag gillar den mycket bättre än den andra. Det är mer ordning, o inte lika mycket folk:)

Jag hittade lite grejjor till min family, så jag är nöjd:)
Kul när man kan köpa lite lyxigare presenter, o ändå inte länsa sitt sparkonto på kuppen!
Det fick bli lite praktiskt tänkande när jag shoppade, typ storlek, tyngd o användbarhet;)
Lätta men fina saker fick det bli!




Jag tog mig sen till Bed, bath and beyond, som ligger precis brevid, för o köpa lite julpapper o julkort:)
Julkorten jag hittade var ursöta:)

Jag tog en extra sväng förbi forever 21 oxå. Jag ville kolla om de hade nått fint i smyckesväg, + att det va ganska skönt o bara strosa omkring!

På vägen till bussen träffade jag på en parkerad poliscaravan!
Sjukt mycket poliser o bilar. Dock syns inte poliserna så mycket, då de är mörkklädda..
Men massor va det:)


En film på det blev de:




Väl hemma så blev det paketering av julklappar på direkten:)
Jag kommer verkligen sakna julafton hemma, men va gör man inte för äventyren o kärleken;)



Jag har beställt en skype dejt med familjen efter julklapparna, o så tänker jag se till att jag får en jul med svensk touch här med;)

Nu ska jag till affären för o inhandla ingredienser för o baka kärleksmums <3
Som förövrigt jag översatte till "yummy love" till yussan;) Förstaklass översättning va?;)

*ciao*


Demonstration i downtown!

Ja igår åkte jag o grabbarna ner till financial district för o göra lite affärer mm. Väl efter alla affärer va avklarade så gick vi uppåt igen. Det va då vi passerade en liten park precis brevid ground zero. Där har de nu i några månader ockuperat platsen för o demonstrera mot wallstreet! Massor av folk o massor av mysko folk;)

Vi tog en liten promenad igenom parken för o kolla läget:)

Bilder:











Kan ju inte påstå att jag vet specielt mycket om detta, men jag vet att de som är där e rätt envisa!
Väldigt mycket rastafari-känsla iaf, dreads på typ alla el virkade hattar o annat spännade;)



En bild på boysen i samlad trupp, turktrippel:)
Från vänster har vi Hakan, Eddie o sen såklart min man Yususf!



Yussan fick en egen bild med Camp-bandet som bakgrund:)
Jag filmade en liten film på detta med, så den kommer nu!
(dock tror yussan att jag bara fotar;))





Sen som sagt så va vi ju jätte nära ground zero, så jag passade på o ta ett kort på et av de två nya byggnaderna, som är där istället för de som rasade.



Inte riktigt färdigt men de kommer nog inte dröjja så länge till innan det är klart:)


Efter detta så drog gänget till whoole food för o käka buffen:)
Så jäkla gott! blivit ett nytt favvoställe efter den turkiska restaurangen. Men jag e ju duktig nu förtiden med, så det blir inte så mycket lyx med o äta ute;)

Efter mat så skulle vi möta upp en kompis till yussan vid times square. Det va ju kvällen då, så jag passade på att filma lite. Så ni får se hur det är på kvällen med:)



Sött avslut på videon med tycker jag:)

Efter mötet där så blev det lite fönstershopping. Vill ju hitta lite klappar att skicka hem till jul:)
Hittade massor av sött, som jag tyvärr inte kan avslöja vad.. men det får vi se sen va jag väljer;)

Väl hemma så va jag matfixare, o jag gjorde min egna version av flygande jacob:)



Det va poppis bland boysen och jag va rätt nöjd jag med:)'
Dock vet jag inte va som hände, men jag fick värsta allergiska reaktionen av maten? svullnade upp mellan ögonen o ner mot näsan.. knasigt! men men jag klarade mig iaf:)

Nu ska jag plugga lite tänkte jag... :/

*ciao*

Tvätt, bull-mamma och läkarbesök!

I söndags insåg vi att det var dax för tvättning av kläder igen. Tvättkorgen svämmade över..
Vi bestämde oss för o släpa ner storväskan med tvätt till tvätteriet, på våran "fina" dramatenväska, men den var borta! gaaah.. vi fick hjälpas åt att slita ner det;)



Detta är stället vi lämnar in tvätten på:)



Så tjusig o fin entre, o fint inne med:)


Jag har ju velat göra dammsugare ett bra tag nu, men att hitta ingredienser till detta är inte lätt.. det är väl två saker jag behöver som bara inte går o hitta. Det är arrak extrakt/essence kan funka med punch med. JAg vill inte ha riktig alkohol i, men kanske får överväga det istället. Men då till problem nummer två, tårtöverdrag av marsipan.. hittar inte nått som skulle kunna funka:( va gör man då lixom?

Joo man bakar bullar!:)
Det tog ett tag innan vi hittade jäst men tillslut så;)
Så söndagsbullar blev det! Blev inte jättemånga, men pojkarna slukade alla innan nästa dag var över;)

Känner mig som en riktig bullmamma:)



Deg under uppbyggnad:) De hade inte färsk jäst, så jag fick använda torrjäst.



Den gula plastmuggen får hoppa in som ungerfärligt dl mått;)





Jag funderar på o fylla den svarta plåten nästa gång, så de växer ihop som en enda stor kaka:)





Resulatet blev såhär:)



Sen så är det ju nån turkisk/muslimsk högtid nu som heter: kurban bayram!
Det är en högtid som i det stora hela går ut på att dela med sig till de fattiga. De offrar djur o ger köttet till de fattiga mm.

Jag tänkte att jag kan göra nått turkiskt för boysen till middag då. Jag kan ju typ bara göra en sak, så det fick bli ostrullar sigara börek:)



Mixade fetaost med färsk persilja, en ägg-gula, lite vatten. Sen så "smörar" man på en 1-2 cm sträng längst ner. Man viker in kanterna lite, sen så rullar man den till en korv, o doppar sen änden i vattnet för o klistra i hop den:)





Steker dem i olja (men helst inet olivolja).



Tada:) mumsigt blev det!

I går måndags var det dax att ta sig till läkarn. Jag har dragit ut på det i mer än en vecka, då jag hoppats att det ska "gå över" men ikke.. orka krångla med försäkringsbolag o sånt i detta landet:/
Men det som måste göras det måste göras..

Fick tips av karin, att ett ställe som heter Beth Israel medical center skulle vara bra. Vi letade upp adress o drog dit efter yussans skola. Jag va lite hispig eftersom man inte vill betala sjäv, utan att försäkringsbolaget ska ta det direkt. Det blev många samtal till SOS international (pratandes med danskar:S) innan jag tror att vi fick till all info;) Amerikanska sjukhus godtar ju inte internationella adresser för fakturering. De måsta vara en amerikansk kontakt inblandad. Allt verkar ha funkat iaf:) *håller tummen*

Innan jag blev insläppt så fick man ju fylla i en massa papper, med massor av frågor. Så som man ser att de gör på film. Frågor om personuppgifter, vad man har för ärende här idag, tidigare sjukdommar, tidigare operationer mm.

Väl inne hos läkarn så va det väl som vanligt. Man fick lämna prover, testa blodtryck mm. När läkarn väl kom in så va jag beredd med handen o hälsa, som man gör i svenneland.. det gör man inte här;) skäms på mej, va dum jag kände mig;) En asiatisk kille kom in med en laptop i handen o satte sig direkt ner o började fråga ut mig, om va jag hade för ärende, o varför jag trodde jag hade de jag hade, hur jag hittade kliniken mm. Sen så tryckte han o klämde för o kolla va jag hade ont. bla bla bla osv, men tillslut så sa han att mina prover visade va jag redan visste;) så lite antibiotika blev det:)

Jag fick mitt lilla papper o vi drog till närmaste Duane Reade, som är ett apotek/snabbköp:)
Vi lämnade pappret o kassörskan sa att detta kan bli dyrt.. gaaaahh hjälp! jag o yussan började svettas.. tillslut sa hon 25 dollar! Jag o mannen bara titta på varandra.. haha jag kan handskas med 150 kronor;) jag får ju tillbaka från försäkringen sen nedå;)



Man får en sånhär fin liten burk:)
MAn får inte originalförpackningen som i sverige, o man får komma tillbaka efter 20 min o hämta det. Man får altså inte grejjorna direkt, utan de gör en personlig liten burk istället:)

Vi va rätt sega efter detta besök, som totalt tog 3 timmar;)
Så vi ville dra hem o relaxa.

Väl på buss terminalen va det packat med folk..


Detta är en 5e del av kön kanske. Vi möter alltså kön som vi själva står i;)
Den ringlade sig som en kringla..

Eftersom jag pratat om detta innan, o kanske är lite svårt att föreställa sig, så har jag filmat 3 filmer till er, för o visa;)










Jag vet inte hur tydliga de är, men de visar ju lite iaf:)
Detta är ca 2st 3e delar av den totala kön;)

Som tur är går det ganska fort endå:)

Nu blir det film med hjärtat <3



Puss!

*ciao*

MAT med mera!

Ja detta kommer nog att bli ett maffioso inlägg (ett långt inlägg), för jag har ju inte bloggat på hela 4 dar!!
Ja nu så kommer ju infon kanske inte vara så uppåt väggarna, men endå;)

Vi kan ju börja med mat.. Vi tänker på mat, äter mat, köper mat, tilllagar mat och det finns inget stopp på vår hunger?! Jag tror jag e helt inne på mat då jag saknar mycket svenskt, i mat o godisväg! Ingen som missat det tror jag:) Men jag börjar vänja mig lite nu iaf:P

Men i början på veckan va vi sugna på lax, så jag svungade i hop två lax paket o  lite potätagratäng till mig o mannen. Lagom tisdagsmat, el hur?;) Tisdag e ju fiskdagen, så varför inte. Potatisgratäng e ju aldrig dåligt heller så det byggde vi ihop:)

Bilder:




Steg1 av två;)




Blir hungrig av o titta på bilderna;)


Fina dukningen med datorn som alltid får va med;)



Nästa projekt som jag har planerat i matväg är.. kallops:D
Får se när det blir men jag SKA görat:)

Sen så har Yussan frågat mig massor av gånger, om jag kan försöka göra en turkisk rispudding. Det heter tydligen Sutlac o pojkarna i huset brukar köoa det i mellanåt från lokala turk-restaurangen.
Jag e inte den som e den så jag försökte:)



Man ska koka vanligt ris med fetmjölk. Sen sockra massor o i med två ägg-gulor.. vi hade dock ingen fet mjölk så det blev inte så tjockt som det skulle:/

Men vi gav inte upp utan testade endå:)



Fyll några skålar o in i kylen. Sen pudrar men med kanel. Färdigt!:)
Men som sagt de blev inte så hårda som de skulle. Men experten sa att de va jättegott endå, o att smaken var helt rätt:) <3

I torsdags (tror jag det va) så hade jag fete cravings på dumplings. Sånna jag käka med karin på måndagen:)
Jag fick med mig Yusuf som sällskap för o handla, jag ville inte dra dit själv på kvälla. Jag va så hungrig att jag nästan rusade dit. Väl där så velade jag med om jag skulle ha 10 el 15 st.. men jag hejdade mig o köpte 10 för 2 dollar;) Jag blev sååå mätt, hade aldrig orkat äta 15st! Tyvärr så är det ju fläskkött i dumplingarna, så yussan kunde inte äta denna delikata föda!
Vi fick helt enkelt gå till nått annat, o då blev det popeyes! Supergott kyckling ställe ( mc donlads typ av ställe), med massor av olika kyckling menyer i friteradform! nam nam:)
Vi va ju fortf kvar i china town, o då kan det se ut såhär på skyltarna;)



Som sagt mat vare ja..
Kinensiskt den dagen, turkiskt nästa..
Yusufs kompis bror äger en restaurang, som gör turkisk mat i new jersey, o kompisen ringde lagom tilldet att våra magar började kurra.. finns inget som gör min man så glad som turkiskmat!

Bildbevis---->





Det som finnes här på bilden/bordet är:
Först o störst är den äkta RIKTIGA kebaben, som är rent jäkla kött (lam o nöt) med grymmegoa kryddor, som är som en färs de bygger på en platt metall skena/grillspett, o bara grillar vanligt:) Serveras alltid med ris o sallad! ev bröd o youghurt:)

De gröna korvarna brevid är koldolmar, "Dolma" med vinblad. Inte min favvo, men får endå vara tacksam då detta är mamma o pappa till våran försvenskade version, kåldolmar:)

Sen har vi fetaostrullar! Min favvo på detta bordet.. det är fetaost blandat med ägg o persilja. Det vill säga busenkelt att göra själv:) Bara mixa de tre grejjorna o stoppa på ett filodegsark, rulla o stek i olja. mumma:)

Sist men inte minst hummus:) så jäkla gott o bara doppa bröd i o smaska:) Bröd förövrigt äter de till ALLT! de blir lixom inte nöjda utan bröd till maten;)

MAT mat MAT mat.. dax att övergå till nått annat kanske? Ja jag tror det..
Kommer dock mat inslag här med men inte bara;)

I dag Lördag, så ville mannen o jag åka in till stan, o bara trippa runt lite. Vi startade uppe vid columbus circle (vid ena hörnan av central park) för att promenera lite o kolla affärer. Vi hamnade först inne i en inrednings affär som heter west elm. De hade såå mycket söta o fina grejjor, o man märkte verkligen att julen börjar närma sig med stormsteg.. granar o julpynt överallt:)



Nästa stopp blev Bed Bath and Beyond:)
Där fastande vi, i letandet efter ingenting så kom vi ut med massor av grejer som vi kunde behöva:)
Jag köpte ex vis några smålådor som jag ska sortera all mitt bröte i. Yussan hittade lite vitaminer mm:) Jag tror vi va där inne säkert en halvtimme/ timma.. det va två megastora våningar med allt möjligt:)



Vi hade tänkt gå till lite fler ställen, men hungern slog till o vi bestämde att vi vill hitta whole food, som är en poppis mataffär med en mega buffe mitt i:)

Under promenaden dit så filmade jag o fotade lite hej vilt:)
En fulingvideo på mig, yussan o mgivningen mellan empire hotell o columbus circle:


Lite "fina" miljöbilder;)





HAhaha bara älskar denna bilden! vi ser helt bakomflötet ut;)



Trump tower!



Julpyntet har även börjat smyga fram på gatuköken;)



New York maraton ska ju vara snart, kanske i morgon el nått. De håller iaf på o rigga upp för detta iaf:) i denna lilla scenen så har de bilder från året innan el nått, men det roliga är de tre bilderna på en svensk:)



Min fina man, o busy man;)



Utsikt in mot central park:)


Jaa mat va det ja;)
Vi hittade tillslut whole food, o dök in för o käka innan vi skulle shoppa.. jag kunde ha dödat nån, pga min hunger.. men efter den buffen va jag som ett litet lamm;) tror det fanns 6 st stationer med olika sorters buffeer.. olika länder,sallader, varmt, kallt, dessert buffe mm. Mätt blev jag:)



Vi tog en runda för o köpa hem lite grejjer vi behövde med. Till min lycka hittade vi frusna bär! har inte hittat det på nått annat ställe än.. tjohoo.. det blev några olika sorter:)

Vi tog en promenad ner till port för o ta bussen hem.. så gött!

Sen så har jag ju till cat, bilder på vardags ställen:


Vid denna gaten så tar jag bussen:)
Man får va noga med vilka tider man vill åka hem.. man kan få köa i kilometerlånga köer ibland (nej det är ingen överdrift) i rusnings trafikenstimma. Kön kan ibland nästan börja på första våning o gå upp till andra o korsa hela bussterminalen.. ;)



Detta är bussarna jag kan ta: 165, 166, 168 o 128.

Väl hemma ville jag organisera mina prylar:)
Före/efter:





Jag blev nöjd:)
Nu ligger allt småbröte i de tre små lådorna jag köpte.


Nu har jag skrivkramp;)
Så jag låter det va såhär..

*ciao*


Karin e här!

Ja nu har Karin äntligen anlänt till nevvan:)
Som jag har väntat!

Vi hade våran första dejt i går (måndag), vi möttes upp i China town som planerat:)
Hon skulle ju visa mig sina guldklimpar o favvoställen, weiii:)

Vi gick först till en salong o fick lite fotmassage. OMG det va helt amazing o fruktansvärt på samma gång;)
30 minuter av smärta/avslappning. De börjar med ett fotbad för o mjuka upp o döda alla fotbaskelusker antar jag. Sen börjar de trycka/ klämma/ massera/ vandalisera fötterna. Det står så fint på väggen "no pain no gain" så det va ju bara o stå ut i de stunder när det gjorde som ondast:) bara en gång fick jag ut nått smärterop o hon som maserade frågade "soft?".. ooohh ja lite iaf:)
Karin var mycket duktig o o klarade av det hela perfekt;) Är dock impad, då hon fick killen som masserade henne. De brukar vara lite mer hårdhänta tydligen:/ Första foten var mycket jobbigare än den andra, så jag misstänker att man vänjer sig vid smärtan;)

30min blev 25 dollar + tax. Så ca 200 spänn:)

Efteråt kändes det som man gick runt på moln. Så skönt o så värt pengarna!:)



Efter detta var vi utsvultna, så vi bestämde att vi skulle dra o käka dumplings, på ett litet hak som karin pratat gott om:)

Hade ingen aning om vad jag skulle tycka, så jag mesade o tog bara 5 st.. Borde tagit 5 till;) Så goda! Jag kommer åka dit o käka snart igen. De hade stora påsar med frysta dumplings.. kanske kan va nått:)
Men det bästa med stället är nog priset oxå. De tar bara 1 dollar för 5 st! Det vill säga, ca 6.50:-.. det är ju nada. Man kan lätt bli proppmätt på 10 st. Jag köpte ju bara 5 o jag blev mätt, men ville mest ha mer för att de va gott;)







Vi satte oss o käkade i en park precis brevid dumplings-stället o käkade!

Parken låg jättenära City Hall, så vi bestämde att dra dit efter käket:)
Såhär kan man ju gifta sig som alla säkert vet mm. Blev några turistbilder då jag aldrig vart här innan (vad jag vet iaf).





woilaaa!

För de som inte visste det, så tar man tunnelbanan till Canal Street, för att komma till China Town.
Så även där hamnade vi, på vägen upp till 49 gatan, där vi skulle ta oss till ett ställe med billiga drinkar:)





Söta puffan <3

Väl framme på 49 th street så skulle vi ta oss till Blockhead!
Har aldrig vart här innan, men drinkarna ska vara mycket goda o mycket billiga;p

Mexicanskt ställe tydligen:)





Jess som ni ser på den fina menyn, så kostar en frozen margaritas bara 4 dollar! det vill säga 28 spänn.. Sverige får skämmas vid sånnahär tillfällen;) Det är ju ingen "mesig" drink heller.. blev ju lullig på en halv för 17;)

Karin tog en vanlig, men jag ville testa med jordgubbs-smak. Jag e ju lite känslig när det blir för surt.. Men de va supergoda!







Nachos o dipp får du som gratis tillbehör. Namnam:)

Mannen min kom o joinade oss efter en sväng på gymmet. Som typ ligger precis brevid. så perfekt:)
Deras första möte:) Kul att puffen äntligen får träffa min man på riktigt. Weiii:)





Sen så blev jag ju nyfiken på lite andra drinkar, som levererades till andra människor runtom..
En upponervänd coronaöl i en vanlig drink!?!:)

De kallas tydligen Bulldogs!
Jag testade en Pink Bulldog, o så klart va den mumsig den med! Den är dock dyrare (7.5 dollar) men då är det ju en vanlig drink + en öl sååå..:D



Så påhittigt så;)
Men ett tips: TA INTE UR ÖLEN FÖRTIDIGT!

Vi hade det jättemysigt i nåra timmar, tills Yusuf var för hungrig o ville ha mat. Som tur va så ligger ju Shake Shak bara runt hörnan. Perfekt efter några drinkar;)

Karin blev upphämtad av sin snälla Jansen o jag o Yussan åkte hem o söv!

Men viktiga grejor som måste berättas om, är leveransen från karin och från min familj!
Bilderna får tala:)



SALTLAKRITS!!! Tack fina karin för leveransen! Jag är helt överlycklig:)



DUNTOFFLOR!! Till mannen o våra roommates:) Som Yusuf har längtat;)
Tack snälla Mamma o Pappa för tofflorna! de satt perfekt på:)

Detta va nog allt för stunden:)

*ciao*






RSS 2.0