New York vecka med Karin!

Ja denna veckan har jag haft det för bra här i Nevvan! För Karin har vart här <3
Vi kommer nu gå igenom veckan i bilder (massor av bilder). Lördag till lördag;)

Ja i lördags bjöd Karin hem mig till henne o Jansen i Queens. Jag har inte vart där så mycket kan man väll säg, så det var exotiskt;) Vi tjötade o myste med the o snacks mm. Lekte även med lilla Tacos;)





Så mysigt så:) Tacos e för övrigt grymm på kurragömma med sin röda igelkott! I miss animals! Ska krama sönder alla djur när jag kommer hem på besök..<3

På söndagen hamnade vi i west village.. shoppade lite glamm till Karin o vänner på Marc Jacobs butikerna mm:)





De ligger 3 stycken i samma korsning typ. Men de fjärde hörnet var det Magnolia Bakery som hade hand om.. o det märktes;) Kö utanför för att få tag på lite goa cupcakes! Goa äre men njaaa köa vet jag inte.. Detta är tydligen den första av butikerna de öppnade:)

Efter detta så hamnade vi i Godisbutiken "sockerbit" för o handla lite salt, o sen hamnade vi på vinbaren o käkade lite gött o drack viiin! Jag fick ju egentligen inte göra det än.. men jag fuskade.. Karin e här o det måste firas!;) Jansen kom förbi efter jobbet oxå o hägde med oss! Toppen söndag!

Onsdagen gav mer äventyr..



Vädret var toppen o Yussan o jag skulle möta Karin i Chinatown för lite fotmassage o käk!



Jag o yussan i väntan på bussen! Soligt o vackert vare.. luktade tillo me vår i luften:)

Vi gick till massagestället o fick omvårdnad.. mmm så jäkla gött! 20 dollar för 30 min knåd, o sen känns det som du dansar på moln! Man mår som en prinsessa! Yussan ville dock ha hela kittet o gick oxå på backrub i 30 min, o då gick jag o Karin o käkade nåra 1 dollar dumplings.. Mumma!!



Så här lyckliga såg detta paret ut efter lite knåd! Happy faces!:D

Karin o jag drog vidare in i chinajungeln medans Yussan drog till Century 21. Gick in på en fräck markand med massor av spännande grejjor! Inte direkt som resten av USA:) Torkad fisk som godis? neee tack... men gärna torkade mini krabbor;)







Vi övergav dock china town för astors place o japansk mat;)
Har aldrig testat så detta såg jag fram emot!! Karin har ju koll så hon tog mig till ett super ställe!



Dock ingen aning om va stället heter, för de hade ingen engelsk skylt!
Vi va lite tidiga så vi fick lite tid över att plåta;)









Karins kompis skulle översätta va det står nedanför, så vi får la hoppas det inte för illa;)

MAAAT!
Jag gillar mat o detta va go mat..







Lite som tapas, man beställer in några smårätter o så käkar man på bara:)
Min favvo va ost springrolls!





Den sista rätten som kom in var dock enorm! Vi kunde inte äta mer så vi fick 17 be dem packa ner de till oss;)
Men gött vare!

När vi fick notan, så fick man även en liten kopp med rosa socker!?
Jag tänkte att de va la nått man skulle shot-a i sig.. men ikke!



De va socker till SOCKERVADD!!
Jag blev superycklig för 17.. därför jag ser galen ut på bilden;)
De hade en maskin på vägen ut o där snurrade vi ihop lite vadd:D



Den blev ju inte så stor då jag va lite ovan;) Jag hade 17 sockervadd i armen på jackan, i håret, i o ögonfransarna..
Men gott vare o smakade persika o jordgubbe el nått:)

Mycket trevlig dag/kväll!

I går fredag var det dax att vara lite kulturella..
Jag har ju vart här ett tag nu men fortf inte vart på MoMa (museum of modern art). Men igår tog Karin o Jansen med mig på detta! Gratis på fredagar mellan 4-8:)







Jansen känner konsten;)





En av mina favvosar! Rolig:)



Denna är oxå en favvo! Den är dock enormtstor!









Busig o går över linjen;)









Weiihaaa USA!



Gänget!;)

Efter 1,5 timmar i ett överbelarmat museum, så var det dax för hemgång.. i pissregn! Men va gör det när själen är renad av all denna fina konst!;)

Jag som inte än hade käkat mer än frukost, klockan halv 8 på kvällen hade bara ett mission. föda! Jag hamnade på shake shack.. mums! en shakburgare o ostpommes o lemonad.. Im in heaven! Får säga att jag e väldigt impad av deras pommes.. som klarade att hålla sig krispiga under resan hem, som tar 45 min minst i rusningstrafik! Inga degiga sega som andra hade blivit! Good job!

Jag har haft en super vecka nu när Karin har vart här! Kan knappt vänta tills hon bor här fulltime!:)

För övrigt så är det ju typ bara 4 veckor kvar tills jag kommer hem till svedala.. Samtidigt som det ska bli så kul o träffa alla igen o de nya tillskotten mm.. så har jag sjuk ångest.. Jag vill inte lämna yussan här ju! Vill ha honom med mig under tiden jag e i sverige o sen kan vi åka tillbaka tillsammans!;) Drömmen vore det!;) aAn e mitt hjärta o det är bara såååå underbart att vara här med honom! Älskar dig Yusuf! <3

Håll tummarna för mig att jag kommer in på skolan jag sökt! Pls;)

Nu ska jag dega lite med en film denna slappiga lördag!

*ciao*






Nu e Max här!

Vi får la börja me det tråkiga o toppa med det roliga (Max)!

Ja jag har ju som ni säker redan vet, fått erfara sjukvården i detta land. Allt har ju gått bra o alla har vart trevliga o så, men.. Såklart jag ska ha lite otur o få en infektion såklart! Jag har mått så jäkla kasst, men det verkar vara på bättringsvägen nu:) Många utbrott o panikkänslor... telefonsamtal till försäkringsbolag o läkare.. När man som minst har orken att ta tag i saker. Men mitt hjärta har vart till stor hjälp o haft mycket tålamod! Jag bara hoppas o hoppas att allt är ok nu o jag kan komma tillbaka o få energi..


Jag behövde inte vänta så länge;)
Jag är numera en STOLT moster till lille Max Hardy Oskarsson Lember <3

Min fina syster o hennes fina man har äntligen bivit föräldrar!
Känns så konstigt att tänka att min lilla syster är mamma:) Hon kommer bli den finaste mamman!
Lille Max kom tidigare än va vi tänkt, men va gör det? Max anlände i Måndags den 13 Februari:)



Lilla Guldklimpen!
Grattis Camilla o Kenny!

Snart är det ju brors tur oxå;) Hoppas fasters knodd kommer ut lite senare så jag inte missar denna händelse oxå!
Babys everywere!


I måndags var det en mycket bra dag som ni förstår:)
Detta gjorde att jag fick ny energi. Jag o Yussan tog oss ut i solen, käkade på vårat älskade Whole foods, o avslutade med en promenad i Central park!









Sååå mysigt o jag va helt slut efter!:)

Nu tilllite mindre viktig info..
Jag har friserat min man igen o e mycket nöjd med resultatet;)





Så finer så!

Sen hittade jag gammla bilder i kamera..



Brand i tunnelbanan!
JAg kände rökdoft när vi va där på morran, när vi kom tillbaka efter några timmar så såg vi detta.. Ja tänk om ingen reagerat när vi va där första gången då kunde ju va 17 som helst hänt:/ tur att de blev fixat!

Nu e det dax för plugg!

*ciao*

Sjukan i New York!

Ja det var ju ett tag sen jag bloggade.. jag har inte haft nån ork riktigt, stressad över allt som ska beslutat mm. Men nu fick jag ett ofrivilligt break;)

Så detta kanske blir ett maffigt inlägg med massor av bilder o skrift!
Mest fokus på mitt ofrivilliga break;) Min Rubrik på inlägget avslöjar ju va det handlar om lite iaf..

Jag fick under onsdagen lite ont i magen, men inte så farligt. Har även under några dagar vart varm över ryggen o varit öm, men inget jag tänkt så mycket på. Man e ju som female van vid sånt här runt vissa dagar i månaden. Jag kände hur det fortsatte göra ont o att det gick från "hålet mellan revbenen" o helavägen ner till downtown..men även ut mot sidorna lite i mitten.. hmm jaa inte så lätt o förklara;) Men runt 3 på natta vaknade jag av att det gjorde mer ont o jag för sökte vända mig till en bra postition, råkade lägga mig på magen.. men det blev bara värre.........! JAg satt o försökte hålla tillbaka mina gny ljud, men Yussan vaknade endå. Jag min klant fick för mig att det var halsbränna gone bad, så jag tog en tablett. Men yussan fattade att det inte va riktigt så.. han började klä på sig o sa att nu åker vi! Jag ville ju såklart inte, jag ville ju ge tabletten tid o verka.. haha. Jag hade då lämnat gny stadiet, till typ gråta hysteriskt o kan inte röra mig stadiet... Det blev turbo resa till närmaste sjukhus!

Som tur va ligger det ett stort sjukhus nära, så vi slapp dra in till manhattan..
Vi kom dit o signade in mig o de frågade mig hundra frågor o tog även en bild?! Jag fick ett vristband med min info och min snygga bild.. Får säga att de va ganska snabba med att ge mig ett bås, men väntan i båset var längre. Men alla nurses var sjukt söta o snälla. Jag fick byta om till snygga sjukhuskläder o de tog alla möjliga prover som de kunde behöva.



De hade svårt att hitta nått bra ställe att ta blod ifrån, då alla vener gömde sig.. fick bli mitt på handen.



Jag kommer bjuda på en hel del snygga bilder på mig själv i detta blogg inlägg;)
Detta är när jag fått min första dos av morfin<3 Ligger i mitt bås o väntar på läkaren.
Det är inte dirket som i sverige såklart. De kom massor av olika människor o frågade frågor. o de frågade samma frågor om o om igen.. sen fick man skriva på massor va papper att man godkänner det ena o det andra. Sen kommer det en person med en rullande dator för att registera dig o din försäkring mm. peeewww! TAck gode gud att yussan var med:)

När läkarn kom så frågade han mig va som var fel o klämde på mig o så vidare. Han sa att jag skulle få göra en CAT scan för att veta va som var fel. Så jag fick vänta lite till o sen blev jag inrullad till ett annat rum, där jag blev scannad, o sen tllbaka. Som sagt alla var så snälla o söta o hjälpsamma.

Efter en stund kom det in två killar i båset, en på var sida o såg sjukt allvarliga ut. De presenterade sig o sa att de skulle berätta diagnosen. Med tanke på hur de pratade o tittade på mig så trodde jag att de skulle säga att jag för döende el nått.. men som tur va så var det ju inget allvarligt. Men jag har ju lite svårt försjukdoms termer på engelska, så jag fick be dem förklara lite enklare va det va.. aahhh blindtarmen, Ok! Jag fick besked att jag skulle läggas in o få göra en operation.. Nervöst el vad!

Sen började väntan på att få komma upp till ett rum. Långtråkigt men jag fick ju en säng iaf.. yussan fick ju en trästol.. akutmotagningen här va ju inte direkt som hemma. De har typ en "ö" i mitten men alla nurses o kontor, o massor av bås runt om. Man kunde se allt o fick även bevittna två perosner som häll på att dö.. alla som stod o tryckte på en person o elshocker mm.. läskigt. Drapperiet fick vara för ganska mycket.. bås grannen brevid var en gammal kvinna med sin son el nått.. OMG va han var typisk amerikansk.. sjuksköterskan fick antagligen inte i nålen när hon försökte (kvinnan rörde sig för mycket). Han började gapa o skälla på den stackars sjuksköterskan, o gick ut ur båset o skrek att nån som vet hur man ska göra skulle komma direkt..

Jag blev upprulad tillslut.. fick ett rum längst bort på avdelningen så jag fick en manhattan view:)
Hög på morfin så pratade jag om detta ganska högt o tydligt, o sa att jag hade fått lyxhytt osv. Nurse skrattade åt mig ganska bra ;)





Detta är när vi precis anlänt o jag va sjukt trött.. vi hade varit på sjukhuset i ca 7 timmar vid detta laget. Kom vid 6 o var uppe på rummet vid ca 1. Vi var sjukt hungriga o trötta, o de sa att de häll på o dela ut mat nu så de skulle fixa.. Sen kom nurse tillbaka o sa att de tyvärr inte skulle ge mig nån mat.. ifall att de skulle operera idag.. GAH! bara o bita ihop. Jag blev inpluggad till alla msakiner o fick vänta på info. Måste säga att sängen var sjukt skön! Give me!
De kom tillbaka ganska snabbt o sa att jag kommerfå tid att opereras redan samma dag. Det blev jag glad över.. skönt att få det gjort lixom! De kom o hämtade mig o kärde ner mig till operationen..



Yussan va bra med fotandet;) jag hade ingen aning om att han tagit dessa bilder.
Han stannade kvar på mitt rum o sov medans jag var nere o opererades. Det behövde han, bara 3 timmars sömn ju:(

Innan operationen, parkerade de mig i en vänt"hall", medans de väntade in alla som skulle vara med o en al skulle bli ledig. JAg fick där signera typ 8 olika papper om att jag godkänner det ena o det andra. TYp OM något skulle gå fel, får vi då öppna upp dig ofixa detta? Typ JA! klart ni får.. galet;) Men alla var där o pratade med mig o hejjade o berättade va som skulle hända mm.

Sen var det dax.. Blev inrullad o flyttad o inpackad.. sen fick jag "nått" o blev trött.. vet inte när jag somnade men jag somnade ju uppenbarligen;)

Så knasigt det där med att bli sövd.. Man lixom bara försvinner.. inte sover man o inte e man död, utan bara borta..
o när man vaknar så känns det som tiden stått stilla, fast endå inte.. Knasigt!

Jag minna att jag kände hur de drog ut tuben ur halsen på mej o att jag hade svårt att andas de först andetagen, o att jag lika fort som jag inte visste vart jag var så visste jag var jag va igen.. ögonlocken tunga som bly!
Jag vet inte va det va med mig en jag va så pratig.. Jag terrade den stackars mannen som tog hand om mig, med massor av frågor,va e klockan, när kom jag hit, hur länge har jag vart här o hur läne var operationen, jag känner så här, jag e torr i munne, jag har ont..bla bla;) Han svarade på saker så bra han kunde iaf:) Jag tänket bara på yussan o va rädd att han fått vänat på mig.. man prioriterar konstigt;)



Här e jag äntligen tillbaka på avdelningen o mår la sådär..men nurse ger mig morfin på kortet här.. så jag ser ju rätt nöjd ut endå;)

Helt slut var man så, jag slocknade direkt o yussan fick lov att åka hem o sova han med!

Dock med tanke på allt dropp som man fick så ville man ju pinka stup i kvarten.. jag var ju inte kapabel att ta mig ur sänge själv, så jag fick ju ringa på dem hela tiden.. pinsamt! Jag satt ju fast på två ställen, el puffar som satt fast på benen o droppet som satt fast i handen.. lätt o fixa de själv;)





Jag hoppades ju på riktigt käk daen efter.. men ikke.. det var liquid menu för min del.. men det va ju bara o acceptera:)



Snygging? nee.. man e inte snygg utan dusch på två dar o en operation på de;)





MIn fina vän som jag hade under två dagar;)



Sen måste jag bara skriva lite om dessa underbara strumpor! Sjukt sköna.. jag snodde med mig dem hem.. lägg märke till de gulliga sockerplast mönstret på undersidan;)





Min utsikt:) man ser hela manhattan island från mitt fönster!



Detta är Goddibagen som jag fick när jag blev inlaggd, hygien artiklar:)
Informations häfte o lite annat fick jag oxå.

Jag var tvungen att vänta på att läkaren skulle komma o kolla till mig för o avgöra om jag fick åka hem el inte. Han kom sent, typ kl 4. Så jag fick vila hela dan i den goa sängen:) Sen blev jag utskriven, men de ville ha mig kvar en stund för o se hur jag skulle hantera ett vanligt mål mat. KOlla så jag inte mådde dåligt osv. Det gcik bra det med, så vid kl 6 fick jag äntligen rulla ut o åka hem:D

Så nu sitter jag här hemma o bara vilar mej, o min man e så söt o hjälper mig med allt! Han tillome sover på en luftmadrass för att jag ska få sängen själv <3 KÄRLEK!

Jag ser ut som en gravido med all luft som är i magen.. o försöker härda ut då det spänner o gör ont:/
Men om en vecka ska jag vara tillbaka igen har de sagt.

Så knasigt allt kan bli! trodde väl aldrig att jag skulle behöva opereras i detta land, men nu blev det så iaf. JAg är mycket nöjd med bemötandet som jag fått. Peew! En erfarenhet rikare el?;)



Nu över till lite annnat!

Mammas Cleo har ju fått valpar:)
JAg tänkte lägga upp de bilderna jag fått skickade till mej.



Nykläckta!





Knubbisar på hög!











DE är två tikar o två hanar. DE har fått namnen Candy, Cory, Cooper o Chester:)
Såå söta!


Snart är det ju även dax för min syster att ploppa!



TJockis!<3

Sen har vi ju Niklas bebbe med, men jag har ingen bild på deras gravidmage:(
Det är mycket som händer nu:) spännade!

O mitt i allt är vardagen..Har nu mer påbörjat matte A kursen. JAg har aldrig vart bra på matte.. så jag har ju vart orolig, men jag känner att jag har det under kontroll nu:) jag e ju 10 år äldre än va jag va senast jag läste matte:)





Men skojj lär det ju aldrig bli;)

DEtta inlägget blev långt o detaljerat.. o med massor av läskiga bilder;)
Men jag hppas det ska vara nått nöje med att läsa mitt dravell;)

NU är jag dock sjukt trött o måste vila mej lite..

Puss o kram på er alla!

*ciao*






RSS 2.0