Födelsedag med fint sällskap:)

Ja igår va det dax igen att fylla år.. vilket i sig nu förtiden inte är nått att fira egentligen;)
Men va 17 lite kul ska man väll endå ha! Så jag planerade en liten afton på en mysig vinbar, tillsammans med mina nyfunna vänner. Resultatet blev jättebra:) en superkväll!

Jag startade dagen med mega sovmorgon (som vanligt då;)), sen låg jag o drog mig framför tvn i nåra timmar o konstaterade att det va ganska skönt o fylla år o ha det lyxigt o latigt:) Sen gjorde jag mig en steak-macka så jag skulle kunna dricka vin, utan att bli kalas under fötterna efter första glaset;)

Vid 8 sådrog jag in til staden, för att ta mig ner till 14th street där vinbaren ligger:)
Jag va först på plats av gästerna, men som tur va så va ju redan min pojk där. Blev att startamed en go skumpa:)


En perfekt födelsedag med skumpa;)


Några av vännerna som fastnade på bild:) Det var två+ yususf som inte kom med på bild just här.

Efter några timmar i vinbaren med gott sällskap, gott o dricka, o även en oväntad födelsedags-tårta-överaskning med sjungande vänner, så drog vi vidare för lite dans:)

Vi promenerade ner till meatpackdistrict? (tror det stavas så), och tog oss in på anja-bar med lite indiskt tema:) mycket trevligt! Självklart utan att köa o betala, pga min bästaste man<3

Vi dansade oss svettiga:)









Jätteglad för att jag fick en så bra födelsedag:)

Vi käkade lite mat på ett Diner som låg mitt i smeten, o där inne va det livat kan jag säga:D
Filmade en video men jag kan inte redigera den så den blir åt rätt håll ... men löser jag det så kommer den komma upp här på bloggen:)

Fick ett kort från min kära family oxå:)



Nu är det nyår o det nya året ska firas:)
Jag ligger hemma o göttar mig. Dock ensam, då yussan måste jobba:( men jag ska nog överleva;)
Jag planerar att göra hemmaburgare o discofries till nyårs middag, ska bli mumma! Sen även poppisar, läsk, glass o jordgubbar:) Discofries är för den som inte vet, pommes med cheddarost som man slänger in i ugnen, sen har man även lite brunsås att doppa i:) Låter inte som en bra kombination, men jag kan lova att det är snuskegott;)

Sen ska jag ta mig ner till utsiktplatsen här borta, o kolla på alla fyrverkerierna som de skjuter upp från manhattan:) Har ju hela manhattan som utsikt härifrån, så det kommer ju bli toppen:)

Nu ska jag förbereda allt här.. men GOTT NYTT ÅR kära vänner o familj!! Puss!!

*ciao*





Julafton i Amerikat!

Ja då va självaste julafton över o avkarad. Tråkigt, men det kommer ju en ny jul nästa år igen;)

Jag har som ni vet, inte firat julen hemma detta år.. vilket var konstigt, deppigt men endå rätt ok:)
Jag fick ju lösa det efter bästa förmåga, o göra det bästa av situationen:) Resultatet blev som jag hade hoppats på:)

Vi vaknade relativt tidigt för o vara oss (kl 12) ;) Jag va skit-trött men jag hade ju min plan som jag inte tänkte svika!
Jag snyggade te mej o julade till det i köket! Jag hade förberett till käk; Janson, köttbullar, prinskorv, ägg halvor, bröd, ost, skinka.. mm
Köttullar med nötkött, prinskorvar med nötkött, bröd med russin för o få lite julvört-känsla, skinka från charken på whole foods (som var honungsglaserad). Gott o fick julkänslan att in finna sig:) Men INGET slår mammas mat såklart!

Jag hade bokat en dejt med min familj på skypen vid 2 amerikansk tid (20.00 svensk tid). Mycket trevligt att alla var där. Mamma, pappa, camilla, niklas, farmor o madde (niklas love). Jag guidade runt i lgh här, bärandes på datorn för o visa granen o bordet som var juldukat mm. Sen hade vi Julklapps öppning med alla (jag o yussan öppnade våra julklappar som de skickat), o det va jättemysigt:)

Efter skype date o julpyntningen av bordet, så skulle yussan ut på stan för o gå på ett möte! Under den tiden så passade jag på att försöka göra ris a la malta.. vilket inte lyckades så bra;) Jag hade ju inget grötris här.. men jag hoppades på att det skulle gå att överkoka riset riktigt ordentligt. Men ikke;) jag fick tänka om o göra en form av turkisk rispudding med kanel o grädde istället:) resulatet blev mycket bra! Ingen risalamalta men juligsmak iaf:)

När allt var förberett o jag bara väntade in yusuf, så kollade jag på kalle ankas julafton o karl-bertil jonssons jul på datorn! Juuul!:)
Vid 4 kom han tillbaka o vi kunde äntligen käka:)

Här kommer lite bilder:







MYS! Jag fick inte min jul där hemma, men jag fick def min bästa jul med kärleken:)







Detta är våra Julklappar från min family! Jättefina, Tack:)



Efter fin middag, relaxade vi med vin o skumtomtar! (dock bara vin för yussan, då de tydligen har gelatin i skumtomtar?????)
Har tyvärr inga bilder på rispuddingen, men jag tror ni överlever;) Den var go i alla fall:D


Som vanligt så äter man ju ihjäl sig på jul.. så det såg jag till att vi gjorde även här!


Efter mat, dessert o vin, så var det dax för film! Jag hade planerat i veckor att vi skulle kolla på denna film.. Tomten är far till alla barnen:) Hade fixat den med engelsk text såklart, så yussan fattar nått;) Grymt rolig film. Man kan inte tro att den e så gammal som den är. Den håller än:) Yussan gillade den. Tur att han e lite openminded i bland.. haha:)

Paradisasken slukade vi under kvällen! så jäkla gott:)


Idag är det den 25 december, o det är i dag alla amerikanare firar sin jul. Det vill säga ALLT är stängt o det är totaldätt ute! Mysdag inne med andra ord:)

Sen får vi ju inte glömma, det är min käre fars födelsedag idag! Grattis pappi! <3
57 hela år blir han denna dag.. hjälp;) Fortf stilig som en 20 åring! haha
Jag e på jakt efter de perfekta presentera till pappa o mamma.. såvi får se va det blir.

Detta var juldelen av inlägget. Jag tänkte ta lite o uppdatera om lite annat oxå:)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ja den 23 december fick jag leka frisör! :D
Me like! Yussan har haft väldigt långt hår ett tag nu, så han frågade om jag kunde klippa honom.
Detta blev resulatet:







Mycket nöjd! Ska bara fixa små detaljer i morgon. Men han blev nöjd o jag stolt:)


Jag tänkte avsluta detta inlägget med en liten kindpuss--------------->




God Jul O Gott Nytt ÅR!

*ciao*







Triad- Tänd ett ljus!

Som jag garvade när jag såg videon;)
Men finns det någon låt som slår denna i julstämmning?

God Jul Kära vänner!



Julen har just startat här men jag återkommer i morgon med mer info om hur julen firades här:)

*ciao*

Julfest o Julgran o Julklappar o Jul..

Jul, jul, jul, jul, jul... I LOve Jul!

Känns dock jäkligt konstigt att inte fira hemma med familyn o käka mommys julmat mm. Men jag ska nog överleva hoppas jag;)
Jag har ju min julplan, så jag ska nog få lite feeling tillsammans med Yussan som aldrig firat jul, spännade:)

Jag va på en grymt rolig julfest i lördags, dock inga bilder från detta då min kamera e skit, o har vanliga batterier som dör hela tiden.. Men det var en fest med hur många som helst bjudna. Det va mina buddys Mayra, cheese o Danny som annordnade festen. De hade fixat käk o gjort det jättemysigt! De kallade festen för Cardi Party (cardigan party), o alla skulle ta på sig sin "tjusigaste" cardigan de hade i gardroben;)

Det blev att sjunga kareoke o snacka skit, mingla o dricka alkohol:) Jag hade ju lovat att ta med candy shots... klart jag gjorde turkiskpeppar shot!! svenskare kan det ju inte bli! Dock fick jag fuska o ta turkiska flaskor o salta bildäck istället, då jag inte hittade pepparn i svenska godisbutiken:( Alla var nyfikna o ville testa, men jag va snäll o sa att de skulle troligtvis inte gilla det o det kommer vara salt mm.. Ni skulle sett deras miner.. ASG! så roligt:) dock va det ju många mexicaner där o de gillar salt så de gick hem hos några få iaf;) Grymt roligfest!:D

Sen så träffade jag en tjej som heter Amanda på festen, o Hon var super trevlig o vi ska ut på lite julshopping i morra! Man vet aldrig va man kommer träffa för folk på fester, men kul när man ev kan hitta blivande vänner:)

Idag va jag o Yussan ute på ärenden inne på hatten, besökte hans skola o lämnade lite papper mm. Efter de så drog vi till Whole Foods o käkade (vi är helt jävla beroende av deras buffe), o sen vidare till Century 21 för o handla lite julklappar tlll Yussans family! (de firar inte jul, men de har typ julklapps grejj på nyår).

När man besöker vissa byggnade i denna staden måste man signera med sitt namn el visa leg mm. I just denna byggnade måste man göra allt.. + att man blir fotad o får en biljett för o ta sig in;)

Så här snygg kan man se ut då:

Lägg märke till hur de tsvat mitt namn.. haha.. men de misslyckades mer med Yusans ;)

På whole foods va det jul stämmning, o de gav ut små goddiebags med prover på deras kropp o hudvårds grejjor. Tack sa vi för det:)




Mycket skojjiga grejjor, men det bästa var badsaltet o läppsylet!

Julklapparna som vi köpte kan jag inte lägga ut här, då vi inte vill avslöjja nåt i förväg;)

Men nu till julgranen (som inte är en riktig julgran, utan bara massa grenar de satt i hop så de ser ut som en gran)
som vi hittade på vägen hem! De stod o sålde på gatan, pyntade o opyntade. Jag blev helt såld på dessa söta granar! Jag köpte en opyntad. Nu här hemma så kan jag säga att det stinker gran! o det på ett bra sätt:) sååå mycket julstämmning i grandoft!

Jag har pyntat den lite o gjort ett litet podium till den, så den kommer upp lite. Jag har dock inga ljus i den men det får va;) 

Så håll i er för här kommer granen o de två julkapparna som vi har, o väntar på:D













Så nöjd så;)

Sen fick vi ett litet julkort från familjen hemma i sverigeland i dag:D
Tog ett kort på detta, för jag kan ju se vem det är som har skrivit det.. Käre pappa;)





Han e la för söt! Gillar fina bilden a kalkonen!
Tack mamma o pappa:)

Sen vill jag bara säga: Pappa, håll dej frisk nu! O det gäller er alla andra där hemma med! Skrämm inte ihjäl mig här borta! Puss!

Nu är det dax för lite snacks i film med kärleken!

*ciao*


Julshopping o skol-letande!

Jag har vart seg denna veckan! Har inte hänt nått spännade direkt.. därav blogg frånvaro;)
Tänkte det var dax för en liiiiiten uppdatering iaf..

Har varit o handlat lite på det enorma Jersey Gardens Mall!
En av grabbarna här har bil så vi tog en tripp för o leta julklappar o handla lite:)

Vi kom dit rätt sent då det första shoppingcentret vi åkte till har söndags stängt.. andra gången vi glömmer o kolla öppetider innan vi åker.. Men det slutade ju med att vi åkte till detta enorma o fantastiska shoppinmecka! Vi kom dit typ vid 5, o började försiktigt ta oss i genom den första våningen.. Helt grymma priser på massor av märkes plagg o prylar. Folk va som galna! Det va julrea o sänkta priser innan jul.. dock vanligtvis bra priser endå:)

Efter typ 2 timmar va vi ur hungriga! Så vi käkade o pausade lite. Vi kom fram till att vi inte ens hade gått igenom halva centret än.. Kungsmässan släng dig i väggen;)

Vi la på ett kol för o hinna kolla resten, men vi misslyckades.. vid 5 minuter i 10 så hade vi fortf ca 25 procent kvar av centret.. galet! Men vi ska tillbaka snart igen:)

Jag hittade lite grejjer som jag har letat efter i a 3 månader nu.. så bra att jag äntligen hittade de! Kan inte avslöja vad, då det är presenter <3





(inte mina bilder, har lånat från kära google)


Vidare till nästa del av inlägget. Det är ju en anledning till att jag e här, o yussan är ju den största anledningen, men oxå att hitta en skola/utbildning. Jag har ju fullt upp med min utbildning på miroi, men jag lägger en del tid på att hitta nått här.. Det är ikke lätt ska ni veta. Skolor på denna sidan pölen är dyrt! Men jag har nog hittat några bra alternativ nu. Men de två mest intressanta är: Bergen community college o Brooklyn College! De har ok priser o är stora o bra skolor! Brooklyn College e ju iaf med i CUNY o de är bra:)





Jag ska ringa csn o kolla massor med saker o hoppas att jag fattar allt;) Mycket att ordna o mycket att fixa! Sen ska man ju kolla vad skolan behöver o sen även byta visum status! det ska gåå bra! Allt löser sig, som yussan säger varje dag "everything is going to be alright" ;D

Nu ska jag mata mig o min man innan gymmet!

*ciao*


Julen e här!

Detta kommer nog mest bli ett inlägg med bilder. Va ute o fixade ärenden på manhattan med mannen, o tog kort på alla möjliga julpynt vi hittade på vägen:)

Man märker att julen e nära, för 17 va turister det är överallt.. mer än vanligt då:/

De har öppnat en jättestor godis butik i hörnan på bryant park, har velat kolla in den ett tag o nu va det äntligen dax!
Väldigt klara färger o trevlig affär:) Stället heter Dylans Candy Bar!











Helt sjukt mycket folk där inne:) Massor av olika sektioner för olika sorters godis mm.
Kläder o skojjiga godisprylar. Najs!

Nu till utomhuspyntning som vi träffade på:









Gulligt va?;)
Alla juldekorationer är jättefina, mer fina live än på bild tyvärr.. Men man märker stoor skildnad på amerikanst julpynt/stämmning. Deras är mycket mer klara färger, mycket färger, ljus (lampor) i överflöd, glittriga skinande saker.. svensk julpynt är mer mossgrönt, grått o murriga färger. Vilket jag får säga att jag saknar lite. Allt känns juligt o bra här, men lite "plastigt";) Men jag är ju inte utan jul iaf o det är det viktigaste:D

Sen så har jag ju sagt att jag ska visa mitt senaste klädköp. Klänningen jag inte kunde motstå.. det stod madde på den;)



Sen så år ni på köpet min "fina" modell pose;)
Men visst är klänningen suuper söt?


Sen har vi nästa del i detta inlägget som kommer handla om min senaste bakning. Det blev 3 st olika sorters muffins, banan o valnötsmuffins, vanlij o kokos, o mixade vanilj o choklad muffins med choclatechips. Namnam.. bananmuffinsen blev kalas!













De blev smarriga som sagt, men dock lite tunna.. jag hade nog i förlite bakpulver, men jag ska baka nya snart igen o då brassar jag på lite mer;)

*ciao*

Macbook Pro <3

Ja nu har jag äntligen fått hem min nya vänn o följeslagare:)
Min gamla dator stendog ju för mig.. Yusuf försökte ju rädda den, men det gick la sådär tyvärr.. det va omöjligt:(
Men glad var jag att vi var smarta för några veckor sen, o spara ner bilder o några viktiga dokument iaf! Men alla filmer, musik o några tytagna bilder gick förlorade!

Jag va väl lite bitter o så, men nu när min nya skinande vänn är här, är allt det andra glömt;)

Vi köpte datorn på ett ställe som heter B&H (ägs av judar, så det är stängt tidigt på fredagar o stängt helt på lördagar), som är en stor elektronikbutik med helt grymma priser. Yussan hittade denna dealen av en slump. Dealen är då: En Macbook Pro för 999 dollar + en mjukvara (valde mellan tre olika), jag valde paralells, värt 90 dollar. Valde att få den hemskickad då man inte behöver betala skatt då (vet inte varför de kan göra så, men bra är det iaf. Sen är det även fraktfritt). Det vill säga att jag sparade nästan 400dollar. Ganska bra deal, el?;)

Så en dator som i svenska pengar e värd ca 13000:-, betalade jag ca 6500:- *nöjd*

Jag fick datorn 24 timmar senare, levererad till dörren. Jag satt hemma o väntade som en tönt, jag ville ju inte missa min dator..;) Va som ett barn på julafton när den äntligen anlände, o givetvis är allt dokumenterat;)











Tada:)

Jag har suttit här i två dar nu o försökt förstå allt.. o jag kan bara säga att det är så logiskt o enkelt.. LOVE IT! Visst, något förvirrad när man är van att göra på ett visst sätt:)


Efter nästan två dar inomhus så behövde jag komma ut o ifrån lite, så det blev en "fönstershoppingtur" på hatten i världens tråkigaste väder.. tacka vet ja stora klädaffärer som man kan gå i länge:)

Så här kan manhattan se ut från NJ när det e regnigt o dimmigt:



Om man inte ser det på bilden, så är det faktiskt så att husen är "kapade" av dimman. Ser galet ut live kan jag säga:)

Fönstershopppingen blev ingen sådan... hittade en madde klänning.. kunde inte motstå.. men 100kr kan jag nog klara av denna månaden;) Bilder på denna fina klänning kommer senare:)

Efter en varm dusch efter regn o kyla blev jag kaksugen. Lite nutella kakor fick det bli. Dock ändrade jag lite i receptet, o la i hackade valnötter. De gjorde dem lite "fulare" men smaken var lika bra som förra gången:)









En mycket nöjd man <3


Jag har ju säkert sagt att min man (alla turkar) älskar bröd! De blir lixom besvikna om man inte har bröd till maten el frukosten el vad somhelst.. Yussan säger att han inte bli mätt, "but honey, how can I eat whitout bread, im a grown man.." ;)

Såååå.. jag bakade bröd här idag!
Så jäkla gott! Direkt från ugnen till frukostbordet.. smöret som bara smälter.. mmm















Mysfrukost, med nyvaken man;)



Från detta till nått annat..
Det händer massor av tråkiga o jobbiga saker där hemma, som drabbat några av mina kära. Vill bara säga att jag tänker på er <3
Det är jobbiga tider för er nu men det kommer bli ljusare, miss u all o hoppas ni ska må bättre snart!

Puss!


*ciao*




I´m back!

Ja jag har vart lite blogg frånvarande ett tag.. har väl haft en lite "knölig" vecka:/
Men allt är åter till det normala, med vissa små förändringar!

Jag har haft full upp med pluggandet o med att hitta en skola som kan hjälpa mig med att göra slutprovet.. stress säger jag bara.. Men allt har löst sig jättebra:)

Så ordningen med knöl ser ut så här, behöver göra prov o hittar ingen bra lösning, inlämningsuppgiften för eng B är helt omöjlig att göra, dagarna närmar sig för deadline för både prov o inlämning utan att jag har hittat nån lösning el fått klart uppgiften, min dator crashar o måste göra en recovery (förlorar allt), kommer på att min sista inlämning var sparad på datorn utan backup (borta med vinden), måste göra om hela uppgiften som jag slitit mig död över.. var uppe till 5 på morran för o få klart det (deadline kl 6).. jag var smått förstörd;)

Men jag han f*nimej klart,o en skola hittade jag som kunde hjälpa mig med provet! Så efter 3 timmars sömn gjorde jag ett Eng A kursprov.. Jag tror det gick bra:) Datorn ska vi betsälla i morgon o får den förhoppningsvis inom 2-3 dar:)



Från tråkigt till roligt:)
Jag fick ett litet paket från mina föräldrar! JAg har väntat som en tok:) Julklappar o snask i stora lass:)
Yusuf har svårt att hålla sig ifrån julklapparna så jag har fått gömma dem;)



Min family är perfekt, o vet precis vad jag behöver;)
Skumtomtarna o paradis asken sparar vi till julafton! (har en julaftonsplan, med käk o paketöppning o avslutning med tomten e far till alla barnen osv) Yussan ska få känna på en riktig svennejul a la familjen Oskarsson:) Mer info o bilder om detta kommer vid jul:)

Ett hus vid busshållplatsen satsar ganska mycket o går hårt på. På ALLA högtider mm.. Tog en bild på Juldekorationerna häromdagen:)



Ni skulle sett hur det såg ut när det var Halloweentider;)
Men mycket fint iaf!

För att avsluta veckan lite lättsamt o trevligt så blev det middag med Mayra o cheese (mayras syster), o sen lite barhäng med ett antal fler vänner:) Najs!
Bilder på det har jag såklart;)







Ja mer än såhär blir det inte idag.. Min dator är segare än segast efter crashen.. tar typ 10 min  o ladda upp en bild;)

Mer info kommer när jag har fått min nya dator:D

*ciao*


RSS 2.0