Turist I Nevvan!

Ja jag har knappt vart här i tre dagar än men hunnit med en hel del:)
Det va en seg resa hit som vanligt, så man e ju lite sliten så att säga.. men roligare o vara ute än att stanna inne på rummet (vilket jag ant gjort om det inte vart så att yusufs syster och hennes man e här o semestrar) :)
 
Det är första gången jag träffar någon ur yusufs familj i verkligheten (inte på skype el facebook) så jag va lte nervös:) Men allt har givetvis gått jättebra, o med hjälp av traslator på telefonen så har vi tagit oss fram genom gatorna i två dar, för o kolla på runt på alla turistgrejjor som man måste kolla in när man e här i NYC:)
 
Jag har helt enkelt vart lite turistguide (inte den bästa kanske;)) för Yeliz o Turgai :) Yussan e ju busy som vanligt o när han inte e busy så sover el äter han.. min man<3 
 
Men vi har kollat in: Brooklyn bridge, 9/11 towers (som fortf är under uppbyggnad), sprungit runt i fanacial district, tagit staten Island ferry för o få en glimt på frihetsgudinnan, promenerat till china town o lite i china town, vart på natural history museum, besökt den "lilla" century 21 och även besökt lite affärer på 5th ave:) Jag har inte gjort alla dessa grejerna så många gånger själv innan, så ibland har jag vart lite of de tour med men fortf haft tillräcklig koll iaf:)
 
Lite bilder på detta:
 
Har vart två jättebra dagar so far, även om inte mina fötter tycker de.. OMG säger jag bara! Jag kan knappt gå här hemma ens.. vattenblåsor stora som 5or, o svullna röda o fula.. Sen har jag fått ont i benen pga att jag försöker belasta-av fötterna på olika sätt när jag går.. såjaa..haha:)
 
Yusufs syster och man är väldigt trevliga o snälla (såklart):) De kan inte så mycket engelska så det blir svårt att förstå varandra ibland, men det har funkat jättebra endå:) Jag har haft jättetrevligt med dem ute på gatorna:)
 
I går dock så blev jag överraskad av dem båda två:)
Vi åkte till lacoste butiken på 5th ave o de verkade ha en plan, de ville köpa presenter till mamma och mormor.. de frågade om råd, o vilken tycker du, o skulle du kunna prova dessa, du har samma stl osv.. När vi väl kom ut från butiken började de mixtra med påsarna o packa om o så.. när de var färdiga så vände de sig om o sa: For you! o gav mig en påse med en jättefin plånbok, o ett par jättefina skor:) Jag va inte beredd o de hade lyckats får mig o tro att de var presenter till familjen;)
 
Tack så jätte mycket Yeliz o Turgai! :)
 
Blir till o inviga dessa fina grejjor idag:)
Får se vad vi hittar på, yussan ska vara med idag iaf. Lutar åt empire state building el nått sånt:)
 
Hoppas ni alla hemma i Svedala har det bra o fint! (dock bör alla sluta gnälla på det "varma" vädret) You DONT know what you are talking about;)
 
*ciao*
 
 
 
 

The Update!

 
Jag får bjuda på en liten update om mitt liv, då det verkar som om att en del inte hänger med i mina "snabba" svängar;)
 
Storyn:
 
Jag kom hem till Svedala i Mars som ni kanske vet.. det va sjukt najs att komma hem o träffa alla fina, o de fina stjärnorna Elias o Max<3
 
Jag hade dock en plan som var enkel.. jag ville tillbax! I miss my home! (and home is were your heart is *yusuf*)
Men en plan e ju alltid en plan o kan ju alltid förändras. Så jag visste att jag behövde cash när jag va hemma, o det betyder I need a job.. o ICA här kom jag:) Jag började jobba extra på Ica (åsahallen) 5 dar efter min hemkomst.. dvs snabba puckar;)
 
När jag väl kommit in i arbetet så började avvecklingen av mitt liv i Varberg. Jag va färdig där.. hade inget sug på att forts ha min lgh o leva halva mitt gamla liv.. ne jag hade ju redan tagit steget ut, så varför inte fortsätta:) Jag hade redan planerat innan jag drog hem till swee, att jag skulle säga upp lgh, för jag visste inte om jag kunde ha råd me den utan jobb o samtidigt plugga.. jag ville spara mina pengar för framtiden!
 
Så ja typ ALLT åkte ut på blocket, städning pågick, loppisar inplanerade mm. JAg ville bli av me den.. o i slutet på april så va den inte min längre:) Halleluja.. många som skulle bli överlyckliga om de fick en lgh men jag va gla för o bli av me den;)
 
Hemflyttad o nöjd så kollade jag min mail enkväll, i godan ro.. GAaaaaahhhhh...!
"WELCOME TO OUR SCHOOL MADELEINE OSKARSSON" we are happy to inform that you are accepted to the La Guardia Community College, and AAS commercial photography program this fall... jag höll på o dö!
 
Här sitter jag o funderar på vad jag ska ta för steg här näst, åka tillbaka på mitt turisvisum el vänta på att yusuf ska bli klar o se vart vi far hän efter det.. O så kommer detta:)
 
Jag sökte alltså in på en skola som är en del av CUNY (City University of New York) men eftersom jag gjorde mitt TEOFL test så sent (engelska test) så fick jag resulatet sent, o min ansökan blev sen.. Late applicant.. ja oddsen va ju inte goda! JAg hade oxå hör folk som sökt i tid o blivt nekade både 1 o 2 gånger innan de fick en plats.. Jag var INTE beredd!
 
Skulle jag ta denna chansen??
Jag hade ju inte ens besökt skolan!! Det fick bli en resa till Nevvan i Maj helt enkelt.. ville träffa min man såklart men även avgöra om skolan var för mig.. Nervös resa men blev positivt överraskad:) Jag beslutade att jag ville give it a goo!
 
Hemkommen med ett I-20 för att kunna söka visum, så har jag nu förberett nästan allt, som behövs för att kunna söka studerande visum. Jag har en del småsaker kvar, men ska förhoppningsvis vara fixat snart. Den 17-18 juli åker jag till stockholm och söker visum..håll tummarna för mig please?;) Hjärtat bultar bara jag tänker på det!
 
Det är ca 4 veckor kvar tills jag hoppas sitta på planet till Nevvan för att starta mitt nya liv, igen;) Med en genomtänkt plan som jag ser fram emot sååå mycket. Saker kan alltid hända o förändras men jag hoppas att det bara är till det bättre o bättre i så fall:)
 
Jag kommer på mig själv sitta i kassan när jag jobbar, o tänker att åhh va detta e behagligt o avslappnat.. såhär skulle jag kunna sitta i resten av mitt liv o bara njuta av att känna tryggheten av att vara hemma, i trygghet o lättsamhet..... i några sekunder tänker jag så.. men sen så tänker jag på mitt halvår som jag var borta. Den känslan att vara fri i en annan del av världen bortom allt som är tryggt o välbekant. Känslan att jag gör något för MIG,att göra något som jag aldrig trodde att jag skulle våga göra.. den känslan är helt obeskrivlig o jag längtar så efter att känna den igen! Jag känner mig så J*vla levande (klyschigt jag vet, men endå sant) and I wanna feel alive!! :D
 
Jag är så glad, exalterad, o sjukt nervös för detta men jag ska F*n fixa detta!:)
 
Wish me good luck!
 
 
 
 
 

RSS 2.0